Рекордният трансфер на Спортинг

Ковънтри Сити е „съгласувал последните подробности“ със Спортинг за трансфера на нападателя Виктор Гьокереш, според доклад в Португалия.

Твърди се, че двата клуба са се договорили за сумата до 24 милиона евро (20,5 милиона паунда) за нападателя, който ще стане най-скъпото попълнение в историята на Спортинг Лисабон. Трансферната сума ще бъде съставена от първоначалните 20 милиона евро (17 милиона британски лири), а останалата част ще бъде допълнена като бонуси.

Според португалския вестник Record Гьокереш ще подпише петгодишен договор с освобождаваща клауза от 80 милиона евро (68,3 милиона паунда). Той ще пътува до Лисабон за медицински прегледи „през ​​следващите дни“, като трансферът ще бъде потвърден през следващата седмица, казват те.

Вестникът твърди, че има „подробни въпроси“, които Ковънтри трябва да разреши с „трети страни“, вероятно свързани с клауза за продажба, дължима на бившия клуб на нападателя Брайтън, въпреки че това не е потвърдено. Не се очаква обаче нищо, което да постави трансфера под въпрос.

Гьокерес вкара 43 гола в 116 двубоя по време на престоя си с Небесносините, в продължение на три сезона, които започнаха с трансфер под наем от Брайтън през 2019-20. След като завърши постоянното си преместване през лятото на 2021 г., той постигна впечатляваща статистика и вкара 18 от 47 и последва това с 23 от 50 през миналия сезон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *